Vistas de página en total

miércoles, 13 de abril de 2016

Hem superat la Guerra Civil?

Actualment ens endinsem dintre d’un món on tenir els ulls tancats és el millor que podem fer. Si de veritat creiem això estarem entrant dintre d’una bombolla on l’única sortida serà repetir els errors del passat. 

La Guerra Civil Espanyola (1936-1939), apart de ser estudiada en els col•legis ha de ser coneguda de manera familiar. És una cosa que va passar al nostre país en un passat relativament proper. Per dir-ho d’un altre manera molts polítics actuals són successors d’aquesta onada de ministres o polítics franquistes que van governar durant l'etapa del "terror". Un exemple molt clar és el sogre de l’exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón,  José Utrera Molina, ministre de treball durant l’etapa franquista i qui va signar la pena de morts per a cinc persones entre elles el militant del Movimiento Iberico de Liberación (MIL), Salvador Puig Antich. Aquesta persona, actualment en vida, és membre de la Real Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques. Poso aquest exemple perquè és un exemple d’un ministre molt recent. Aquests fets de la vida diària de les persones que duen el poder polític ens haurien d’ajudar a mirar cap endavant i així veure el que de veritat ens interessa vers aquest aspecte; el control.


La Guerra Civil Espanyola no van ser 3 anys, ni 10, ni 20; sinó que podríem dir que a dia d’avui encara hi ha els dos bàndols enfrontats però de manera “pacífica”.




 http://www.elmundo.es/espana/2013/12/03/529e21b70ab7404a358b458e.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario